Diensten

Voor werkgevers

Detachering / projectmatige inhuur

Bij ons kun je terecht voor detachering en projectmatige inhuur. Dat wil zeggen dat je de kandidaat inhuurt voor de duur van een project of voor een termijn van 1500 uur. De proeftijd daarin bedraagt één maand en hierin kan zowel de opdrachtgever of de opdrachtnemer, zonder inachtneming van een opzegtermijn, de beslissing nemen om te stoppen. Wij nemen daarin alle contractrisico’s op ons, dus je betaalt uitsluitend voor de gewerkte uren. Na de detacheringsperiode is het mogelijk om de kandidaat over te nemen, uiteraard geheel kosteloos. Als de kandidaat alleen voor een project is ingehuurd, dan is hij of zij op ieder moment opzegbaar.

Werving & Selectie

Als je op zoek bent naar een vaste aanstelling op directieniveau gaat jouw adviseur direct voor je op zoek. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we snel een geschikte kandidaat voor je vinden. Op het moment dat de kandidaat bij je in dienst treedt, moet er nog wel een fee van 21% aan ons worden betaald. Dit kan overigens in twee termijnen.

Zzp-bemiddeling

We bemiddelen ook tussen zelfstandigen zonder personeel en opdrachtgevers. Daarin koppelen we opdrachtgevers aan zzp’ers die de vaardigheden bezitten voor de desbetreffende opdracht. Daarin bemiddelen we in de volgende vakgebieden: Bouw- en aannemingsbedrijven, onderaannemers en toeleveranciers, architectenbureaus, ingenieurs- en constructiebureaus, bouwmanagement- en calculatiebureaus, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten.

Waarom CoBuilders?

We kunnen ons goed voorstellen dat je met vragen blijft zitten over eventuele kosten als een vacature niet goed wordt ingevuld. Of het aantal kandidaten dat je überhaupt moet spreken voordat je de geschikte hebt gevonden. Misschien betaal je wel teveel voor advertenties en voer je tientallen gesprekken voor niets. Wij nemen je graag die tijd, energie en kosten uit handen. Wij hebben namelijk razendsnel toegang tot een groot netwerk van kandidaten. Zowel online via social media, onze website en de grote vacaturebanken, als offline op belangrijke evenementen. Wij maken de eerste selectie voor je zodat jij alleen met de beste professionals in gesprek gaat.

CoBuilders Payrolling

Alle zeggenschap en nul risico. Je organisatie wil natuurlijk snel en goed reageren op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Daarom is flexibiliteit in je personeelsbestand belangrijk en dat is mogelijk met payrolling. Wij nemen in je medewerker(s) in loondienst en dat maakt ons juridisch werkgever. Dat wil zeggen dat werkgeversrisico’s, loon- en personeelsadministratie en andere werkzaamheden allemaal bij ons komen te liggen.

Dat brengt voor jouw organisatie veel voordelen met zich mee en het grootste voordeel is dat jouw medewerkers niet meer bij jou in dienst zijn, maar bij Cobuilders. Uiteraard bespreken we vooraf de voorwaarden met je. Alle voordelen op een rijtje:

• Volledige verzorging van alle zaken betreffende UWV, belastingdienst, pensioen- en aanverwante verzekeringen, Arbo-dienst, verzuimverzekering en accountants;
• Wij kunnen ook de arbeidsovereenkomsten verzorgen; op deze manier kun je de organisatie flexibel inrichten;
• Geen risico in geval van ziekteverzuim;
• Je hoeft geen salaris te betalen indien uw medewerker ziek is;
• Je hebt geen salarisadministratie en u hoeft geen loonheffing af te dragen;
• Je hoeft geen salarissen voor te financieren;
• Je houdt de werving & selectie van personeel in eigen hand;
• Je blijft leidinggevende; er verandert dus niets op de werkvloer;
• Wij bieden openheid en duidelijkheid in tarieven;
• Je hebt meer tijd en aandacht voor de kernactiviteiten.

Het spreekt voor zich dat je de volledige zeggenschap behoudt over de wervings- en selectieprocedure, de salariëring, de functionerings- en beoordelingscyclus en andere essentiële zaken. Daarbij kun je onze expertise ook bij deze personeelsinstrumenten natuurlijk altijd inzetten.