Ik wil kandidaten helpen ambities waar te maken

Binnen CoBuilders ben ik de kandidaatmanager. Het is mijn taak om kandidaten goed in kaart te brengen, de zorg en aandacht te geven die ze verdienen. Ik heb een verleden in de uitzendwereld. Daar is het ‘poppetje op de plek en klaar is Kees’. Ik ben meer van relaties, het binden en boeien. De bouw- en technieksector is een nieuwe wereld voor mij, waar het belangrijk is blijvende relaties op te bouwen. Contact onderhouden, kandidaten enthousiasmeren om zich aan CoBuilders te binden.

Specialisme Bouw & Civiele techniek Telefoon 06 11 215 025
Locatie Hengelo Email leslie@cobuilders.nl
Leslie

Pittige markt

Door onze manier van doen en mijn eigen enthousiasme probeer ik de kandidaten te raken. Het is een pittige markt, er wordt veel aan de kandidaten getrokken. Soms kost het best even tijd om een kandidaat “warm” te krijgen. Die moeite wil ik er zeker voor doen, ik ben ervan overtuigd dat je dat ook terugkrijgt. En als iemand binnen is ook de moeite doen om hem of haar te binden.

Ik wil weten: waar wil je naartoe?

Ik zit aan de voorkant van het proces, moet het verhaal achter de kandidaat naar voren krijgen. Het type kandidaat koppelen aan de juiste organisatie. Ook als er geen openstaande vacature is. Dit doe ik door niet alleen te kijken naar wat iemand kan. Ik wil weten: waar wil je naartoe? Wat zoek je in een functie? Uit een cv kun je een bepaald profiel herleiden, maar dat zegt niet alles. Past dit profiel nog wel, wat wil een kandidaat zelf? Wil je horizontaal overstappen of een stap hoger?

Betrokkenheid tonen

Altijd die betrokkenheid tonen. Sommige kandidaten hebben daar nog nooit op die manier over nagedacht. De bouw en de techniek hebben natuurlijk een hele slechte tijd achter de rug, dus het is juist nu goed om door te vragen.
En: afspraak is afspraak, zo zit ik in elkaar. Je vraagt om commitment, dat wil ik dan ook teruggeven.
Dat moet ook in deze markt, anders kun je de match niet maken. Kandidaten hebben bepaalde ambities, ik wil hen helpen die ambities waar te maken.

Leslie

Direct kunnen schakelen

Zoals ik zelf ook iemand ben met ambities. Wat CoBuilders zocht en wat ik ben, dat past precies in het plaatje.
Het is mijn doel om een begrip in de markt te worden, dat mensen zeggen “je moet Leslie bellen, die weet wat je wil.” Op het moment dat er een functie vrijkomt, wil ik direct kunnen schakelen. Dat je direct weet: die zit daar en die wil die kant op. Als je dat kunt geeft dat voldoening. Ik hou van energiek handelen, dat je mensen raakt en weet te binden, in plaats van dat ze denken “daar heb je weer zo'n recruiter.”

Net even anders

Heel veel mensen worden dagelijks benaderd. Dus het is belangrijk om het net even anders te doen, laten merken dat je er moeite en tijd in gestoken hebt. Ik ben wel een strebertje, het kan altijd beter. Maar op dit moment draai ik goed mee, ik ben niet ontevreden. Ik moet ook wel uitgedaagd worden en dat blijft voorlopig wel het geval. We doen alles als team. Zijn heel veelzijdig, allemaal andere karakters, pittig en communicatief vaardig. Maar zeker ook gezellig. De balans is prima.

“Uit een cv kun je een bepaald profiel herleiden, maar dat zegt niet alles. Past dit profiel nog wel, wat wil een kandidaat zelf?”