Wout

Hoe vrijheid hem scherp en gedreven maakt

Van het Franse buitenleven naar een commerciële kantoorbaan. Een flinke verandering, maar Wout was er na zijn buitenlandavontuur aan toe. Terug naar zijn Twentse roots, dichterbij familie en vrienden. Bij CoBuilders zet Wout zijn tanden nu in een nieuwe uitdaging. Eén die hij met beide handen aangrijpt.

Specialisme
  • Civiele techniek
Locatie
  • Hengelo
  • Arnhem
  • Amersfoort
  • Zwolle

Nieuwsgierig naar het onbekende

Sociaal en ondernemend, kernwoorden die Wout goed omschrijven. Hij zit niet graag stil en heeft een grote interesse in mensen. Die combinatie ziet hij dan ook graag terug in zijn baan. “Ik beweeg me makkelijk in groepen en ben nieuwsgierig naar het onbekende. Dat komt terug in mijn drang om meer van de wereld te zien, maar ook om nieuwe dingen te leren. Na de middelbare school ben ik Leisure & Hospitality gaan studeren. Door mijn stages bij vakantieparken van Landal en een skischool in Oostenrijk, rolde ik het toerisme in. Ik ontwikkelde me tot een allround medewerker. Van horeca en entertainment tot techniek en back office. Ik wilde me op alle fronten ontwikkelen. Uiteindelijk kreeg ik de verantwoordelijkheid over een vakantiepark in de Dordogne als assistent parkmanager. Enorm leerzaam, maar de eenzaamheid begon toch aan me te knagen.

Dynamiek

 

Wout keerde terug naar Delden, waar hij sinds zijn 11e met zijn ouders, broer en broertje heeft gewoond. Met een groot sociaal netwerk, kwam hij thuis in een warm bad. “Ik voetbal al sinds mijn jeugd, dus ik heb me direct weer gemeld bij mijn oude club. Naast de trainingen en wedstrijden heb ik mijn rol in de activiteitencommissie ook weer opgepakt. Het organiseren van een trainingskamp en feestavond kan je zeker aan me overlaten.” Die dynamiek in zijn leven is ook iets wat hij zoekt in zijn baan. Afwisseling en ondernemerschap voorop. “Ik heb vrijheid in mijn werk nodig. Ruimte om dingen op mijn eigen manier te doen. Dat maakt me scherp en gedreven. In de rol van adviseur ben ik de ene dag op pad voor gesprekken, een dag later is er veel op kantoor te doen. Soms zijn er periodes van enorme drukte, soms lijkt het werk stil te liggen. Geen dag is hetzelfde. Die uitdaging vind ik juist leuk.”

Werk in actie

Inmiddels leert Wout het vak steeds beter kennen en in het bijzonder de civiele markt. “Het is ontzettend leuk om me in de wereld van civiele techniek te verdiepen. Van ondergrondse infrastructuur tot betonbouw, er gaat een wereld voor me open. Ik ga veel langs bij civiele partijen en de projecten die ze op locatie doen. Het werk letterlijk in actie zien. Na elk projectbezoek ga ik weer met een bak aan inzicht naar huis. Dan heb ik het niet over technische kennis, maar over het scala aan werkzaamheden en de dynamiek binnen projecten. Wat mij betreft een must in de rol van adviseur. Je kan iemand pas op de juiste plek brengen, als je een goed beeld hebt van de omgeving waarin iemand terecht komt.”

De vraag achter de vraag

Het écht kennen van opdrachtgevers en professionals is dan ook iets waar Wout zich mee hoopt te onderscheiden. “Ik steek graag energie in het opbouwen van relaties. Liever persoonlijk contact, dan oppervlakkig. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer. In mijn werk, maar ook privé. Ik zie het als mijn taak om mensen goed te doorgronden. De vraag achter de vraag te lezen. Iemands’ persoonlijkheid te zien. Gelukkig heb ik een goed inschattingsvermogen en voel ik zaken snel aan. Die skills zet ik graag in om professionals op de juiste plek te krijgen. En bedrijven aan de juiste mensen te helpen.”

 

De wereld aan je voeten

Wout ziet een arbeidsmarkt vol kansen. “Als technisch professional ligt de wereld aan je voeten. De vraag naar werk is en blijft groot. Laat je niet beperken door de kennis of ervaring die je nog niet hebt. Bedrijven staan er steeds meer voor open om competentiegericht te zoeken. We schuiven de eisenlijst aan de kant en kijken naar wat iemand aan potentie in zich heeft. Lerend vermogen is in deze tijd van grote waarde. Er schuilt meer achter iemand dan een opleiding of werkervaring. Als iedereen daar wat meer overtuigd van raakt, ontstaan er mooie dingen.”

Wat kan ik voor je betekenen?

Neem contact op met Wout Homma of vraag een adviesgesprek aan.

Vacature alert

Blijf maandelijks op de hoogte van actuele bouwkundige en technische vacatures.