Onze samenwerking met Palazzo

Onze samenwerking met Palazzo

In onze branche spreken we van een driehoeksrelatie. Je hebt de medewerker, de opdrachtgever en de tussenpartij, dat zijn wij. De opdrachtgever speelt een belangrijke rol: dankzij onze opdrachtgevers kunnen we medewerkers vooruit brengen in hun carrières. De beste plekken vinden waar potentieel tot zijn recht komt. Wij zijn dan ook trots op ons netwerk en de duurzame samenwerkingen die daaruit zijn ontstaan. In deze rubriek lichten we zo’n mooie samenwerking uit. Met welke bedrijven werken we samen en hoe wordt dit door de opdrachtgever ervaren?

Dit keer een gesprek met Martin Kemper, eigenaar van Palazzo. Palazzo is een ervaren dynamisch bureau op het gebied van architectuur, engineering en bouwmanagement waar onder andere ontwerpers en BIM modelleurs voor nodig zijn. Sinds 2016 werken Palazzo en CoBuilders samen. De aanhoudende groei van het bedrijf, de innovatieve denkwijze en de cultuur van het bedrijf maken dat de samenwerking vanuit CoBuilders als zeer positief wordt ervaren.

Wat is jouw kijk op de huidige arbeidsmarkt, Martin?
“Het is zorgwekkend wat er allemaal in de wereld gebeurt, er zijn meerdere crisissen gaande: stikstof/PFAS, inflatie en daarmee stijgende bouwkosten, langere levertijden, hogere energie en gas prijzen en ga zo maar door. Dit heeft ook veel invloed op ons bedrijf en daarmee onze collega’s. We zijn ons hiervan bewust en proberen dan ook op alle mogelijke manieren met iedereen mee te denken. Daarnaast is de krapte op de arbeidsmarkt ook nog eens hevig waardoor we vooral ook veel energie en tijd investeren in aandacht voor ons huidige personeel. We besteden veel aandacht en tijd aan bijvoorbeeld teambuilding.

Dat klinkt goed, kun je hier een voorbeeld van noemen?
Afgelopen week zijn we bijvoorbeeld een weekend naar Hamburg geweest ter ere van ons 20-jarig jubileum. We begrijpen goed dat juist dit soort dingen ‘ons’ bedrijf maakt en niet per se arbeidsvoorwaarden (ook al zijn die ook niet de minste). Ik hoor vaak de uitspraak ‘de sollicitant heeft alles voor het zeggen’, daar ben ik het niet mee eens. Ja, de arbeidsmarkt is krap en er zijn veel vacatures, maar dat betekent niet dat wij ‘op de knieën gaan’ voor een nieuwe collega. We bieden iedereen bij ons zekerheid, voldoende doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden, een fijne werkomgeving en goede voorwaarden. Het gras is niet altijd groener bij de concullega. Iemand die dat waardeert aan Palazzo, die past bij ons.”

Duidelijk. Naast het investeren in jullie eigen personeel nemen jullie ook met regelmaat nog collega’s aan, toch?
“Ja, uiteraard houden we onze oren en ogen open voor interessante professionals. We hebben gelukkig niets te klagen over onze orderportefeuille en daarbij voorkomen we ook dat onze collega’s een te hoge werkdruk krijgen door tijdig nieuwe collega’s aan te trekken. Daar ondersteunt CoBuilders ons onder andere bij.”

En dat doen we graag. Hoe ervaren jullie de samenwerking met ons?
“We passen gewoon uitstekend bij elkaar, zowel qua cultuur, normen en waarden als manier van werken. Er wordt altijd een duidelijk en eerlijk beeld van de professional geschetst. Wat is haalbaar en waar zit de twijfel? Op die manier wordt er al een voorselectie gemaakt wat ons weer tijd en energie scheelt. Daarnaast kent CoBuilders ons goed, er wordt tijd geïnvesteerd in het op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen die we doormaken en daar wordt goed op ingespeeld. Ook ervaar ik het contact met Romee, onze vaste contactpersoon bij CoBuilders, als erg prettig. Ze kent de leidinggevenden binnen ons bedrijf, de cultuur en weet daar de juiste professionals aan te verbinden. Daarnaast bereiden jullie de professionals goed voor, voordat ze bij ons aan tafel komen. Dat geeft ons al een voorsprong.”

Meer blogs en artikelen