Revolutie op de arbeidsmarkt?

Revolutie op de arbeidsmarkt?

Het is geen nieuws meer dat er een steeds groter wordend personeelstekort is. In vele sectoren en in diverse lagen van de arbeidsmarkt. Dat uit zich in vertraging van projecten, stilstand op gebieden waar de nood hoog is of zelfs sluiting van bedrijven. Een serieuze kraptecrisis waar de economie rake klappen van krijgt.

Anders denken en zoeken
Het NRC kopte eerder dat mismatches op de arbeidsmarkt te voorkomen zijn. Die mismatch zit hem in de manier van zoeken. In de ellenlange eisenlijst die werkgevers opstellen. En het selecteren op basis van opleiding, werkervaring of expertise. Een aanpak die wij dagelijks terugzien bij onze opdrachtgevers. Omgekeerd zoeken werkzoekenden ook naar banen die aansluiten bij hun opleiding of werkervaring. Maar wat als de gevraagde opleiding of ervaring er niet is? Dan moet er dus anders gedacht en gezocht gaan worden. Het NRC beschreef het zelfs als een revolutie op de arbeidsmarkt die nodig is.

Kijk naar vaardigheden en competenties
Door de beperkte manier van denken en verkeerd zoeken missen we kansen. Mensen zijn méér dan een opleiding of de werkervaring die ze hebben. Kracht en potentie zit hem veel meer in de vaardigheden en de competenties waarover ze beschikken. Zaken die ze voortdurend ontwikkelen. En die niet te vangen zijn in een cv.

Doorgraven naar iemands’ potentieel
Verder kijken dan de buitenkant. Verder kijken dan de feiten. En verder kijken dan de situatie nu. We moeten dieper graven en uitzoeken wie iemand is. Wat zijn iemands ambities en drijfveren? Wat is iemands kracht en waar ligt het potentieel? Door met deze insteek naar personeel te gaan zoeken, creëer je kansen. En krijg je juist de talenten boven water die je anders zo aan de kant had geschoven. De matches waar we allemaal zo hard naar op zoek zijn. Misschien onverwachte, maar o zo waardevolle matches.

Onze Krachtmeting-aanpak
Bij CoBuilders geloven we in deze aanpak. Het is de kern van hoe we al jaren werkgevers en werkzoekenden aan elkaar koppelen. Geen platte cv’s doorschuiven, maar écht in gesprek gaan met de persoon. En dat persoonlijke verhaal vervolgens doorvertalen naar de perfecte rol bij het best passende bedrijf. Daar zetten we ook ons Krachtmeting-traject bij in. Hiermee brengen we het potentieel van een medewerker op objectieve wijze in kaart. Combineer dit met onze ervaring voor het selecteren van de juiste mensen in de markt en het levert treffende matches op.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek. Lees meer over onze Krachtmeting-aanpak.

Meer blogs en artikelen