De voordelen van werken via CoBuilders

De voordelen van werken via CoBuilders

In een eerder artikel hebben we de verschillende vormen van arbeidsbemiddeling toegelicht. En dan zijn er zelfs binnen de detachering nog meerdere varianten. Soms is de intentie bij detachering een tijdelijk dienstverband, maar het kan ook zijn dat het doel is om uiteindelijk in vaste dienst bij een werkgever te treden. Die laatste variant is hoofdzakelijk het geval bij CoBuilders; in 95% van de gevallen werken wij op basis van detachering in een detavast-constructie. Dat wil zeggen dat we met opdrachtgevers hebben afgesproken dat we altijd eerst op basis van een detacheringscontract samenwerken en wanneer de afgesproken detacheringstermijn verstreken is, ze een medewerker rechtstreeks in dienst kunnen nemen. In zeer uitzonderlijke gevallen bieden we ook werving en selectie aan. In dat geval verzorgen wij alleen de wervings- en selectieprocedure en kom je rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever. Detachering biedt veel voordelen voor een medewerker, want het combineert zekerheid met een grote mate van eigen regie. We lichten de vijf belangrijkste voordelen toe:

 

1.     Zekerheid

Je komt in dienst bij CoBuilders, de detacheringsorganisatie, dus je krijgt een arbeidsovereenkomst met goede arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn vergelijkbaar wanneer je direct bij een werkgever in dienst zou komen. Je krijgt een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd en kunt dus niet zomaar van de één op de andere dag ontslagen worden. Hoewel de intentie altijd is om na de afgesproken urennorm direct in dienst te treden bij de opdrachtgever, kan het in sommige gevallen anders lopen. Bijvoorbeeld als het niet bevalt en je een vast dienstverband bij je opdrachtgever niet ziet zitten. In dat geval verkent CoBuilders de mogelijkheden en zoeken we verder naar een nieuwe, passende baan.

 

2.     Persoonlijke begeleiding en advies

Een detacheringsorganisatie kent de arbeidsmarkt van binnen en van buiten en weet wat er speelt. Vaak is het gespecialiseerd in een bepaalde branche of in specifieke functies, zoals CoBuilders dat is binnen de bouw, civiele- en installatietechniek. Wij kennen de markt en kunnen opties verkennen die relevant zijn voor jou. Op basis van jouw voorkeuren en ambities komen we met een persoonlijk advies en denken we mee over een weloverwogen vervolgstap in je carrière. Daarbij zetten we regelmatig onze ‘Krachtmeter’ in. Dit is een persoonlijk traject met online assessment waarbij we objectief en helder in kaart brengen waar jouw talent en potentieel ligt. Hiervoor werken we samen met Buro Schuite, een zeer ervaren bureau op het gebied van persoonlijke assessments en coaching.

 

3.     Eigen regie

Wanneer je als gedetacheerde werkt, is het vaak gemakkelijker om regie over je carrière te pakken. De detacheringsperiode zorgt ervoor dat je kunt aftasten of een bedrijf en rol bij je passen. Bovendien kun je altijd schakelen met je adviseur binnen CoBuilders om uitdagingen of twijfels te bespreken. Wij bieden een luisterend oor en geven sturing wanneer nodig. We vervullen een rol als sparringpartner en helpen je richting te geven aan je carrière. Ook wanneer je over bent gegaan naar de opdrachtgever en je na verloop van tijd wellicht weer iets anders wilt, kun je op ons terugvallen. Zie het als een lange termijn relatie met CoBuilders als carrièrepartner, waarbij je zelf de regie behoudt.

 

4.     Toegang tot netwerk

Wij hebben een groot netwerk en warme relaties met bedrijven binnen de bouw en techniek. Met veel partijen werken we inmiddels al meer dan twintig jaar samen. Daardoor kunnen deuren bij bedrijven voor je worden geopend waar je zelf misschien niet binnen zou komen. Of waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Je profiteert van onze bestaande nauwe samenwerkingen met bedrijven, waardoor je sneller toegang krijgt en gekoppeld wordt aan de juiste personen op het juiste moment.

 

5.     Vaste contactpersoon

Van een professioneel detacheringsbureau mag je verwachten dat er adviseurs werken die volwaardige gesprekspartners zijn. Samen met jou achterhalen zij welke rol bij je past, bij welk soort bedrijf je goed aard en hoe jij je verder kunt ontwikkelen. Binnen CoBuilders word je gekoppeld aan een vaste adviseur die altijd voor je klaar staat. Zie het als een sparringpartner, adviseur en ontzorger in één, waarbij jouw carrière centraal staat. Groot voordeel is dat een adviseur als objectief persoon, die buiten een organisatie staat, kan meedenken. Een tweede voordeel is dat ons team van adviseurs binnen CoBuilders al jaren stabiel is en het verloop laag. Je kunt van ons dus echt verwachten dat je voor langere termijn op een vaste contactpersoon kunt rekenen.

 

Genoeg redenen om voor detachering via CoBuilders te kiezen dus. Vooral als je een carrière met eigen regie belangrijk vindt. Bang voor beperkingen hoef je niet te zijn: jij blijft altijd baas van je eigen carrière.

Meer blogs en artikelen