Liane

Gespreksvoering en verdieping in de mens is cruciaal

Dat Liane in de arbeidsbemiddeling terecht zou komen, was geen vooraf bedacht plan. Haar wens om mensen vooruit te helpen was al wél van jongs af aan aanwezig. De opleiding SPH was dan ook een logische keuze. Na haar afstuderen in 2009 kwam Liane per toeval bij een technisch uitzendbureau in Deventer terecht. Haar rol als consultant bleek verrassend veel raakvlakken te hebben met haar studieachtergrond. Gespreksvoering op diverse niveaus en verdieping in de mens is cruciaal in het vak.

Specialisme
  • Installatietechniek
Locatie
  • Hengelo

Potentie

Liane ontwikkelde zich in de jaren daarna binnen de wereld van technische detachering. In 2020 kwam ze in contact met CoBuilders, waar ze de kans kreeg om de tak installatietechniek verder op te zetten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. “Vanuit mijn brede netwerk zag ik veel potentie. Er zijn zoveel mooie opdrachtgevers, maar er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Mijn strijdplan was al snel helder: werken vanuit de werkzoekende in plaats vanuit de vacature. Om de juiste persoon voor een rol te vinden is meer nodig dan een match qua kennis en competenties. Iemand moet persoonlijk ook passen binnen een team. Persoonlijkheid en ambities zijn minstens zo belangrijk.”

Duurzame match

“Vanuit het gesprek met een werkzoekende ga ik de markt verkennen. Bij welke opdrachtgever of welk project past iemand het best? Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak zorgt voor een duurzame match. Opdrachtgevers willen over het algemeen hun vaste team uitbreiden en werkzoekenden willen de zekerheid van een vaste baan. Ik vind het mooi dat we daar vanuit CoBuilders samen in een driehoeksverhouding naartoe werken. Mijn missie voelt geslaagd als een medewerker na een aantal jaar nog steeds bij een opdrachtgever werkt, dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Sparringpartner

“In mijn rol als adviseur komt alles wat ik leuk vind samen. De combinatie van mensenwerk, ondernemerschap en meerdere ballen tegelijk in de lucht houden. Ik ben een sparringpartner voor werkzoekenden, denk met ze mee en geef ze richting. Zij geven mij het vertrouwen hen verder te helpen in hun carrières. Hoe gaaf is het dat ik het verschil voor iemand kan maken, kan bijdragen aan iemands toekomst. Daarnaast verdiep ik me graag in bedrijven en wat zij nodig hebben. In de huidige markt zijn medewerkers die aan alle eisen voldoen niet te vinden. Aan mij dus de taak om transparant te zijn en mee te denken in mogelijkheden. Wat kan er wel? Verder kijken dan capaciteiten en oplossingen onderzoeken zoals intern opleiden.”

Zeg wat je doet

en doe wat je zegt

Liane’s punctualiteit en positieve instelling vormen haar kracht. “Afspraak is bij mij afspraak: zeg wat je doet en doe wat je zegt. Ik zet mij volledig voor je in en houd je op de hoogte van de voortgang. Ik vind het belangrijk dat iemand altijd de ruimte voelt om te sparren en vragen te stellen. De zoektocht naar die perfect passende baan op de juiste plek is wat mijn werk zo leuk maakt.”

Wat kan ik voor je betekenen?

Neem contact op met Liane Mensink of vraag een adviesgesprek aan.

Vacature alert

Blijf maandelijks op de hoogte van actuele bouwkundige en technische vacatures.