De juiste vragen stellen

“Als je in gesprek gaat met iemand die zich aan het oriënteren is op de arbeidsmarkt, moet je weten wie er nou écht voor je zit. Het stellen van de juiste vragen is daarbij heel belangrijk. Een cv zegt niet alles over kwaliteiten. Je moet de achtergrond van mensen achterhalen, maar ook of iemand de wil heeft om te leren en zich snel iets eigen maakt. Soms ligt dat voor de hand, soms moet je verder zoeken. Pas als je iemands verhaal en kwaliteiten goed in beeld hebt gebracht, kun je de juiste organisatie bij hem of haar zoeken.”

Open en eerlijk

“Ik vind het belangrijk open en eerlijk te zijn en verwacht dit ook van anderen als ik een procedure in ga. Ik hou er niet van om ergens omheen te draaien en vind het belangrijk dat je in een gesprek weet wat je aan elkaar hebt. Ik denk wel dat mijn nuchterheid goed past bij de markt waarin ik werk.”

Blijven communiceren

“Bij CoBuilders besteden we veel aandacht aan het pad dat iemand aflegt. We zorgen dat iemand weet waar hij aan toe is, houden van begin tot eind de vinger aan de pols en laten weten waar we mee bezig zijn. We vinden het belangrijk betrokken te blijven, niet alleen tijdens de procedure, maar ook wanneer iemand passend werk heeft gevonden.”

Wat kan ik voor je betekenen?

Neem contact op met Loes Lentferink of vraag een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen