Josca

Eerste stappen in het vak

Na een carrière van 12 jaar in de retail de overstap maken naar de arbeidsbemiddeling. Een spannende, maar zeker geen onmogelijke switch. Josca deed het en zette bij CoBuilders haar eerste stappen in het vak.

Specialisme
  • Civiele techniek
Locatie
  • Hengelo
  • Zwolle
  • Arnhem
  • Amersfoort

Naar de juiste plek

“Al op jonge leeftijd startte mijn loopbaan in de retail. Ik maakte snel stappen en groeide door tot manager. Binnen deze rol richtte ik me voor een groot deel op personeelszaken en zo kwam ik erachter dat HR-taken me goed liggen. Ik hield me bezig met het samenstellen van een team, maar ook de doorontwikkeling van medewerkers. Het begeleiden van personeel richting de juiste plek gaf me iedere keer weer veel voldoening. Voor mij een teken om er fulltime mijn werk van te maken.”

Overstap

Alsof het zo moest zijn liep Josca een oud-collega tegen het lijf. “Toen ze hoorde van mijn wens om een carrièreswitch te maken richting de arbeidsbemiddeling, raadde ze CoBuilders aan. Ze deed als corporate recruiter zaken met CoBuilders en vond het bedrijf helemaal bij me passen. Niet veel later zat ik er op de bank voor een kennismaking. De klik was er meteen en de onzekerheid voor een overstap was na dat gesprek als sneeuw voor de zon verdwenen. Sinds juni ben ik de civiele tak van CoBuilders komen versterken.”

Een bijdrage aan iemands toekomst

Als middelste van drie zussen groeide Josca op in Groenlo, waar ze nu nog steeds woont. Ze is een open boek en je weet dus precies wat je aan haar hebt. “Van huis uit heb ik meegekregen om altijd mezelf te zijn en niet om zaken heen te draaien. In de omgang met professionals en opdrachtgevers vind ik dit ook belangrijke uitgangspunten. Net als discretie en vertrouwen. Als adviseur lever je een bijdrage aan iemands toekomst. Bovendien is werk een belangrijk onderdeel van het leven. Het is dus cruciaal dat iemand zich vertrouwd voelt bij mij en daardoor transparant durft te zijn. Op basis van een eerlijk verhaal kan ik het beste onderzoeken bij welke opdrachtgever en binnen welke rol iemand past.”

Het ijs breken

Die persoonlijke aanpak zie je terug in Josca’s werkwijze. Van nature is ze erg toegankelijk en oprecht geïnteresseerd. “Doordat ik mezelf in gesprekken open en kwetsbaar opstel, voelt een ander zich ook vrij om veel over zichzelf te vertellen. Ik krijg vaak te horen dat ik in gesprekken snel het ijs weet te breken. Iemand moet zich op zijn of haar gemak voelen. Een voorwaarde om een écht goed gesprek te kunnen voeren.”

Dieper graven

 

Josca richt zich binnen de civiele branche op de aannemerij. Ze vindt het belangrijk om een breed netwerk te onderhouden met zowel professionals als opdrachtgevers. “Als adviseur wil ik een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan civiele carrières. Ik daag mezelf daarom uit om een specialist binnen die specifieke arbeidsmarkt te zijn. Ook geloof ik erin dat de klik als persoon met een bedrijf belangrijker is dan de geschiktheid op papier voor een rol. Ik zal dus altijd dieper graven; achterhalen wat iemands’ eigenschappen en voorkeuren zijn. Pas dan kan je bepalen waar iemand past. Mijn missie is geslaagd als ik niet gezien wordt als een ‘platte’ adviseur, maar als iemand die écht het verschil voor iemand kan maken.”

Wat kan ik voor je betekenen?

Neem contact op met Josca Nijenhuis of vraag een adviesgesprek aan.

Vacature alert

Blijf maandelijks op de hoogte van actuele bouwkundige en technische vacatures.