Karlijn

Tijd om vleugels uit te slaan

Voordat Karlijn aan de slag ging bij CoBuilders, werkte ze drie jaar in een commercieel administratieve functie bij een afbouwbedrijf dat luxe systeemwanden maakt. Een periode waarin ze veel ervaring opdeed, maar het werd tijd om haar vleugels uit te slaan. Een gesprek bij CoBuilders volgde en een overstap naar de wereld van recruitment was een feit.

Specialisme
  • Recruitment
Locatie
  • Hengelo

Via verschillende wegen de beste professionals vinden

Karlijn startte in de rol van recruiter op het hoofdkantoor in Hengelo. In deze rol is ze verantwoordelijk voor het vinden van de beste professionals, via verschillende wegen. “Een cruciale rol binnen onze dienstverlening. Ik ben niet alleen het eerste aanspreekpunt voor werkzoekenden, maar het is ook mijn taak om contact te onderhouden met ons brede netwerk van potentiële medewerkers.” Een rol die haar op het lijf geschreven is. Ze staat namelijk bekend als de collega die altijd in is voor een uitdaging. En het liefst aan alles meedoet. Of het nou gaat om een tennistoernooi of een halve marathon. Karlijn grijpt het met beide handen aan. Dat resulteert in een druk sociaal leven, maar als íets haar energie geeft is het persoonlijk contact.

De mens achter de mens

“Dat is ook precies het aspect dat mijn werk zo leuk maakt. Verbinding met iemand maken op een persoonlijke manier. De mens achter de mens leren kennen en verder kijken dan de kwaliteiten op iemands cv. In het recruitmentvak zijn we geneigd snel conclusies te trekken als iemand niet alle eisen afvinkt. Motivatie en ambitie zijn minstens zo belangrijk en bepalend voor iemands succes.” Karlijn weet met haar enthousiasme en onuitputtelijke energie snel een connectie te maken. Ongeacht het type mens dat ze spreekt. Die gedrevenheid brengt haar ver in haar werk.

Dicht op het vuur

Ze ervaart een enorme groei in haar rol. “De beste aanpak is om het gewoon te gaan doen en je er volledig in te storten. In eerste instantie was mijn kennis over technische rollen klein, laat staan de profielen die wij daarvoor zoeken. Door veel gesprekken te voeren en aan te horen wat er speelt, krijg je een scherp beeld van de arbeidsmarkt. En de uitdagingen die daar nu liggen. Ik zit in die zin dicht op het vuur, weet binnen no time of de situatie verandert.”

Een utopie

De schaarsheid van personeel zorgt voor de grootste uitdaging in haar werk. “Opdrachtgevers stellen hoge eisen, zijn op zoek naar de ruwe diamanten, maar beseffen zich niet altijd dat dat een utopie is. Technisch talent mét een rugtas vol ervaring droogt op. De transitie in de bouw, waarbij nieuwe systemen en werkwijzen hun intrede doen, laat steeds beter zien dat er nieuwe kwaliteiten nodig zijn. Waar een technisch professional op de bouwplaats vroeger vooral kundig moest zijn met het lezen van technische tekeningen, loopt hij er nu rond met een VR-bril. En de vakman neemt meer en meer coördinerende taken over. Aan mijn collega’s en mij de taak om talenten met potentie te vinden die openstaan voor doorontwikkeling of zelfs omscholing. Een zoektocht waar ik me graag in vastbijt.

Wat kan ik voor je betekenen?

Neem contact op met Karlijn Tuitert-Freriksen of vraag een adviesgesprek aan.

Vacature alert

Blijf maandelijks op de hoogte van actuele bouwkundige en technische vacatures.